Keszthely környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Zala megye » Keszthely  

Keszthelyről röviden

"Egy város, ahol jó lenni!"

Keszthely a Dunántúlon, Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekvő, élénk turizmussal, ősi történelemmel és kultúrával rendelkező város. Gyönyörű fekvését egyrészt a Balatonnak, másrészt a Keszthelyi-hegységnek köszönheti.

A Monarchia korát idézi a Balaton egyetlen épségben megmaradt és eredeti állapotába helyreállított Szigetfürdője, amely a Városi Strandhoz tartozik. Ez a város legszebben kiépített strandja. A város másik, gyönyörű környezetben kiépített fürdőhelye a Libás strand, mely mellett található a vitorláskikötő.

A hagyományokban gazdag Keszthely számos műemlékkel és múzeummal rendelkezik. Leghíresebb látnivalója a Festetics-kastély, amely Magyarország harmadik legnagyobb kastélya de híres vadászati múzeuma, babamúzeuma is. Itt található a 7,5 méter hosszú óriásmakett, a Csigaparlament, amely 4.5 millió pannon-tengeri csiga felhasználásával készült. Kedvelt látnivalók közé tartozik a népviseletbe öltöztetett babákat bemutató Babamúzeum, valamint  a híres embereket, történelmi személyeket ábrázoló életnagyságú viaszfigurákat kiállító Panoptikum. A Balatoni Múzeumban a tó élővilága mellett a környék római kori, valamint néprajzi hagyományait mutatják be. 

Programokban sincs hiány. Tavasztól őszig fesztiválok sora, különböző zenei és kultúrális rendezvények szórakoztatják a városba látogató túristákat.

Keszthely a balatoni hajózás egyik központja. Kikötőjéből sétahajók indulnak és lehet vitorlázni is. Keszthely határában van a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik bemutatóhelye, a madárgyűrűző központ Fenékpusztán.

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben